Fedezd fel a szarvasgombászat izgalmas világát a kutyáddal közösen!

Szarvasgomba kereső kutya alapozó képzés online tanfolyam

Farkas Szilvia mestertriflász kapcsolódás alapú módszerével

14 napig kedvezményesen

nap
óra
perc
másodperc

Csatlakozz a Szarvasgomba kereső kutya alapozó képzés online tanfolyamhoz, hogy kedvenced nyugodt, kiegyensúlyozott legyen és a képzés alatt kialakuljon a mély kapcsolat köztetek! 

Ezt most bárhol és bármikor megteheted a segítségemmel, saját tempódban és időbeosztásban.

Szabadság

Ha gazdiként Te is úgy érzed, hogy szeretnél minél több időt eltölteni a szabadban kedvenceddel és ráadásként még a képességeit is megélheti, akkor jó helyen jársz! A szarvasgombászat egy bizalmi kapcsolat kutya és gazdi között. Általa jó vezetővé válhatunk és kutyánk természetes kereső ösztönét használva, együttműködve egymással rátalálhatunk az erdő kincsére.

Boldogság

A természetben feltöltődünk mentálisan és fizikailag egyaránt, miközben kutyánknak megadjuk mindazt, amire csak szüksége lehet. Boldogan szaglászik, keres, kapar és a végén természetesen a zsákmányért cserébe jutalmat kap. Egy szarvasgombász kutya nyugodt, figyel a gazdájára, sokat pihen, de legfőképpen boldog!

Kapcsolatépítés

Ugye milyen jól hangzik? A tréningek alatt egymásra hangolódtok kedvenceddel, kialakul egy kellemes munkakapcsolat. A kutya, közösségben élő állat. Semmi sem fontosabb számára, mint a közös cél! Miért ne lehetne ez egy kis luxus, maga a szarvasgomba?!

Szimat munka

A tréning célja, hogy a kutya kihasználja született képességét és vágyát arra, hogy az orrával keressen. Ez nem munka, hanem életforma számukra és bizony nagyon jól tesszük, ha ezt biztosítjuk nekik.

Együttműködés

Szeretnél pozitív változást elérni a kapcsolatotokban? A képzés alatt a formálás módszerét használjuk. Ez biztosítja, hogy Te is és a kutya is jól fogja érezni magát a folyamatban. Így már pár hét alatt fogod érzékelni a változást! A szarvasgombászat az egyik legszorosabb együttműködéssé válhat ember és kutya között. Ezentúl a legtermészetesebb és legéletszerűbb is mindkettőnk számára: szabadon csatangolni az erdőben és gyűjteni ajándékait.

Aktív hobbi

Képzeld el, hogy a kutyáddal járod az erdőt és közben kincset találtok! Mi már ezt megvalósítottuk! Egyre világosabb a gazdik számára is, hogy nem elég a kutya fizikai lefárasztása, bizony az agyát is dolgoztatni kell, hogy kiegyensúlyozott, elégedett családtag legyen. Amikor a kedvencünk boldog, akkor a család is nyugodt! Ráadásul a szarvasgombászat egy olyan hobbi, ahol a család szinte minden tagja bevonható, a kutya számára szimatmunka, ami növeli az optimizmust, de jó esetben a gazdi, vagy gazdik számára is egy remek kikapcsolódási lehetőség.

Hogyan épül fel a Szarvasgomba kereső tanfolyam?

A tanfolyam tartalmazza:

 • 5 részes oktató videót  
 • 1 alkalom online konzultációt -15.000 Ft értékben
 • 1 alkalom terepgyakorlatot – 15.000 Ft értékben
 • +1 BÓNUSZ részt
 • +1 BÓNUSZ részt, ahol tippeket kapsz a folytatáshoz

A tanfolyam megvásárlásával csatlakozhatsz a zárt facebook csoprotunkhoz, ahol egymást segítve tanulhatunk.

Miért különleges ez?

 

Mert csak Rád figyelek a konzultációban és személyesen is találkozhatunk a terepgyakorlaton aminek az  összeértéke 30.000 Ft!

A tanfolyam tematikája

Bevezető

A program bemutatása, célja és felkészülés a feladatokra.

1 - 5. rész

A feladatok bemutatása erdőn és mezőn, szabadon. Volt tanítványom (most már kollégám) és kutyája segítségével. Részletes magyarázatot kapsz minden feladatnál, és rengeteg gyakorlati tanácsot.

6. rész

BÓNUSZ: A kutya vizsga engedelmes részének bemutatása.

7. rész

BÓNUSZ: Hogyan tovább? Tippek, túrák, közösségépítés, fejlődési lehetőségek bemutatása.

Csatlakozz Te is!

Gazdiként ez a legjobb döntés, amit hozhatsz a kutyusodért, mert:

 

 • A természetjárás a mindennapok részévé válik, ami biztosítja mind a fizikai, mind a mentális egészséget mindkettőtök számára. 
 • Be lehet vonni a családot is a közös programba, igazi kikapcsolódás, rekreáció a szabadidőben.
 • A tanfolyam alatt fejlődik a vezetői képesség, ezáltal elmélyül a bizalmi kapcsolat közted és kutyád között.
 • Fejlődik a kutyus természetes képessége – a keresés és a szaglás -, ami kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb viselkedést eredményez.
 • A közös cél – a szarvasgomba megtalálása – igazi csapattá kovácsol téged és kutyádat.
 • Nem lesz többé kérdés, hogyan fáraszd le a kedvencedet, mert ez a szimatmunka hatványozottan hat: fizikailag és mentálisan egyaránt.
 • Maga a szarvasgomba igazi erdei kincs, amit a gasztronómiában szívesen használnak, ezért a gyűjtése kereset kiegészítésnek is kiváló.

Mindezt 7 videóban lépésről lépésre fogom neked megtanítani….

Ki lesz a trénered?

Farkas Szilvia vagyok, szarvasgombász és szarvasgombász kutya oktató.

Tíz évvel ezelőtt kerestem a kézműves tevékenységem mellé egy olyan hobbit, amit a labradorjaimmal az erdőben tudunk szabadon végezni. Szóval elmondhatom, hogy engem a kutyák vittek az erdőbe és ez így is maradt. Elvarázsolt ez a szakma, különösen a kutyákkal való foglalkozás, ami természetesen gyerekkorom óta a napjaim része.

Létrehoztam  a szarvasgombászkutya.hu-t. Ez egy vállalkozás, aminek a célja a kutyák és gazdik célirányos képzése.

A misszióm pedig az, hogy megismertessem a hazai szarvasgombát az emberekkel, ezért szervezek tematikus túrákat, főzéseket és az országos szarvasgomba fesztivált!

Évek alatt fejlesztettem ki azt a sikeres módszert, amivel 5 éve oktatom a hozzám fordulókat és amit most szeretnék átadni. 2021-ben az Első Magyar Szarvasgombász Egyesület mestertriflász érdemrendet adományozott nekem a triflászebek kiképzésében, a triflakutyás gyűjtési hagyományok népszerűsítésében, valamint a szarvasgombagyűjtés és közösségépítés területén felmutatott kiemelkedő és fárathatatlan tevékenység elismeréséért.

Tóth Luca

Bemutatom volt tanítványomat, kolléganőmet, Lucát és kutyáját: Tóth Lucával egy szarvasgombászatról szóló előadáson ismerkedtem meg 5 évvel ezelőtt. A közönség soraiban ült és lelkesen figyelt, majd az előadás után jelentkezett is a kereső kutya képzésre. Nala kutyájával gyorsan, könnyen haladtunk és hamarosan kolléganőként köszönthettem őket! Luca később tovább fejlesztette tudását és tapasztalatait a kutyák képzése és megértése terén, ezért ma már én is több alkalommal kérek tőle tanácsot. Sőt! Egy-egy viselkedés problémás esetben a gazdiknak Luca szakértelmét ajánlom.

Akik már megtanulták tőlem a szarvasgomba keresést

Szarvasgomba kereső kutya

alapozó képzés online tanfolyam
Ft110000
Ft 80000
 • 7 részes oktató videó
 • 1-5. rész szarvasgomba keresés oktató videó
 • 6. rész kutya vizsga
 • 7. rész Hogyan tovább? Tippek, ötletek a folytatáshoz
 • 1 alkalmas online konzultáció
 • 1 alkalom szarvasgomba kirándulást
 • Zárt facebook csoport, ahol minden kérdésedre választ kapsz
Népszerű

FONTOS!

A földalatti gombák gyűjtését 2014.04.02-től hatályos 24/2012.(III. 19.) VM rendelet szabályozza!

Ennek értelmében kizárólag az a személy gyűjthet földalatti gombát, aki eredményesen elvégezte az erre vonatkozó hatósági képzést!

A képzések menetéről és időpontjáról minden esetben tájékoztatást kapnak a résztvevők!

Kérdések amik felmerülhetnek benned

Leginkább vadászkutyáknak, kotorék ebeknek vagy azok keverékeinek. Sikeresek még a pásztorkutyák is és azok keverékei.

Felkészült a triflakutyák hatósági vizsgájára.

Nem! Szarvasgombát kizárólag a hatósági vizsgával rendelkező személy gyűjthet azon a területen, amit bérel az erdészettől.

Lehetőség szerint naponta 2-3 alkalommal 5-10 percet.

Kattints az ár alatti “megveszem” gombra. A webshopban tedd a kosárba a tanfolyamot. Add meg az adataidat. Adj meg egy felhasználó nevet és egy jelszót, amivel be fogsz tudni lépni a tanfolyami felületre. ( Ezt jól jegyzed meg). Ezt követően teljesen biztosnságosan tudsz fizetni a bankkártyáddal Stripe-on keresztül. A fizetést követően kapsz egy emailt, amiben benne lesz a tanfolyami felület linkje. A megadott felhsználó névvel és jelszóval belépsz, és már kezdődhet is a tanulás.